Zsolna

Zsolna

ZSOLNA Északnyugat-Szlovákia metropolisza, három folyó – a Vág (Váh), a Kiszuca (Kysuca) és a Rajcsanka (Rajčianka) összefolyásánál fekszik, és a Szlovák Köztársaság negyedik legnagyobb városa. A Zsolnai kerületi önkormányzatszékhelye és a Felső-Vágmente (Horné Považie) régió kapuja.

Zsolnától 40 km-re, a cseh Olomuc felé vezető úton található Makov (magyar nevén: Trencsénmakó) település. Magyarországtól való távolsága miatt inkább azoknak ajánlható, akik a környéken járva egy kevésbé felkapott és viszonylag olcsó síterepet szeretnének kipróbálni. 

Makovtól pár perces autózással, Cierne felé érhetjük el a sípályákat, ahol egy nagy, 200 férőhelyes parkolótól indulnak a felvonók. A parkoló mellett síkölcsönző, síszerviz, nagy teraszos büfé és két gyereklifttel felszerelt síovi található. A 660 méteren lévő völgyállomástól a több, mint 900 méter magas tetőre két gyors, indítópálcás tányéros lifttel juthatunk fel. Innen több irányban is, közepesen nehéz sípályákon csúszhatunk vissza a völgybe. A sícentrum a téli idényben átlagosan 90 napon át várja a sportolni vágyókat.

további információ