Karintia

Karintia

Karintia igen kedvelt téli turisztikai célpont. A legismertebb területei a nagy tavak mint például a Wörthersee, a Millstätter See, az Ossiacher See és a Weißensee, de az olyan kisebb tavak is népszerűek, mint a Faaker See, a Klopeiner See és a Pressegger See.

Télen a sí turizmus jelenti Karintia számára a legfontosabb gazdasági tényezőt. A szálláshelyek száma magasan az európai átlag felett van Karintiában, ez a gazdasági szektor termeli ki a vendégéjszakák 40%-át éves szinten.  

A turizmus többek között a Petzen – Koralpe – Klippitztörl - Bad Kleinkirchheim – Naßfeld – Innerkrems – Goldeck -  Arnoldstein (Dreiländereck) – Gerlitzen Alpe - Ankogel – Mallnitz – Bodental -  Kötschach – Mauthen – Lesachtal - Eberstein – Saualpe - Mölltaler Gletscher - Emberger Alm – Falkert – Flattnitz - Schleppe Alm – Klagenfurt -  Simonhöhe  - Gitschtal - Sirnitz – Albeck – Griminitzen -  Hebalm - Turracher Höhe - Heiligenblut – Verditz – Weinebene – Katschberg –Weissensee síközpontokra koncentrálódik. Ezeket a központokat elsősorban az osztrák, német és olasz turisták látogatják, de a magyar sízők számára is a legkedveltebb sí régió Karintia.

Karintia legismertebb részei, mint Klagenfurt, Villach, Wolfsberg, Spittal an der Drau, Feldkirchen, Sankt Veit, Völkermarkt, Sankt Andrä, Velden,Finkenstein, Malta , Metnitz, Krems, Eisenkappel-Vellach, Heiligenblut, Völkermarkt, Hüttenberg mind egy-egy közeli sípályával szomszédságukban közkedvelt téli célállomás a magyar síelők számára.