Franciaország

Utazás szempontjából Franciaország a leglátogatottabb ország a világon. Itt minden megtalálható, amit valaha is szeretett volna látni a nyaralás alatt: a főváros, Párizs, jó strandok, több műemlékek, mint bármely más országban, gyönyörű természet, hihetetlen hegyi táj, kell még folytatni? Franciaország egy nagyon kellemes hely a nyaralásra, síelésre, pihenésre. Jó ételek, remek borok és jókedvű emberek várják az utasokat.  És a legjobb dolog, talán Párizst leszámítva, Franciaország nem drága. Az Észak-Franciaország a Lille körüli síkságból és a La Manche-csatornából áll. Ez a terület sokban hasonlít Belgiumra és Hollandiára. A Grand Place Lille-ben például szinte egy az egyben olyan mint Brüsszelben.

Párizs, a fény városa és környéke a leglátogatottabb terület. Párizs kétségtelenül az egyik legszebb város a világon. Annyi látni-,és tennivaló van, béreljen egy lakást, és töltsön el több időt a városban, ez a tökéletes módja annak, hogy a legjobban felfedezhesse a várost. Ha van ideje, töltse az idejét ezen a fantasztikus helyen, mint egy igazi párizsi, így lesz felejthetetlen az élmény.

A Nyugat-Franciaország az Atlanti-óceán partja mentén fekszik. Északon Normandia és Bretagne dombjairól, homokos strandjairól és a csendes kis kikötő városairól ismert. Ennek a résznek az ország többi részétől elég eltérő a hangulata, érzékelhető a kelta eredet.

Az ország keleti része Elzász, Lotaringia, Franche Comté és Burgundia régióiból áll. A táj dombos, és sok szép városok találhatók itt, mint például a Metz, Strasbourg, Nancy és Dijon. Ez a régió híres borairól, többek között a csodálatos Pinot noir-t és chardonnay-t értékelik a legtöbbre a világon, valamint a Jura hegység híres Sárga bor-át.

A középső rész a legcsendesebb része Franciaországnak. De a nagy kincs ebben a régióban a Loire völgye, a sok nagyszerű kastéllyal és gyönyörű várossal. Chartres a híres katedrálisával és Tours legszebb francia városok közé tartoznak.

Az Alpok hegyei kitűnően alkalmasok télen a síelésre és snowboardozásra, nyáron a hegymászásra, túrázásra. Albertville, Grenoble és a Chamonix mind rendezett téli olimpiai játékokat. De az Alpokban sok szép várost megéri megtekinteni, mint a Chambéry, Annecy és Grenoble.

A dél a gyönyörű természeti adottságai, finom ételei, a római kori emlékei és természetesen a Riviéra, amely minden évben sok látogatót vonz ide. Városokat, mint a Orange, és Arles és a nagyvárosokat, mint Marseille és Toulon is érdemes megnézni. Provence kellemes kis falvaival. A dél-nyugati részén Dordogne az egyik leglényegesebb francia régió. A völgy olyan szép, a város olyan érdekes és az étel annyira jó, hogy nehéz elhinni, hogy az itt élő emberek valahol máshol töltik a szabadságukat. A Languedoc régiónak saját nyelvé és kultúrája van. Délen a Languedoc  déli részén található a Pireneusok, a nagy hegylánc mely elválasztja Franciaországot és Spanyolországot, ahol túrázni, és síelni is lehet. A városok és a Toulouse, és Montpellier és a középkori város Carcassone a legkedveltebb célpontok.

Cartour Europe kft

  • Cím: 1132, Budapest, Visegrádi u 14
  • Telefon: +36 70/455 3912
  • Email: siutak@cteurope.hu
  • Cégjegyzékszám: 01-09-304738
  • Adószám: 26152767-2-41
  • Bankszámla szám: MKB Bank Zrt, 10300002-10712148-49020010 (HUF)
  • Engedélyszám: U-001831