Valmorel és St.Francois Longchamp - Grand Domaine síterület

síterep

1311 km-re Budapesttől
magasság: 1450 m - 2555 m
szintkülönbség: 1105 m
webkamera a sípályáról
Szezon: 2015.12.18. - 2016.04.16.
Nyitva tartás:
Sífutópálya: nincs
Szánkópálya: nincs
fekete pálya 15 km
piros pálya 35 km
kék pálya 115 km
zöld pálya 27 km
sívonat 0 db
kabinos lift 3 db
ülőlift 18 db
húzólift 32 db
A síterep hivatalos neve Grand Domaine, melynek két települése Valmorel és St.Francois Longchamp (ejtsd: valmorel, szanfranszoá), melyek kis túlzással, sílécen közelebb vannak egymástól, mint autóval. Valmorel ugyanis 15 km-re található Moutiers-től, St.Francois Longchamp pedig nagyjából ugyanennyire St.Jean-de-Maurienne-től, a kettő közt Albertville-n keresztül mintegy 85 km a távolság. Ez egyben azt is jelenti, hogy estefelé a felvonók zárása előtt igen figyelmesnek kell lenni, nehogy valaki rossz irányba csússzon le. 

Valmorel 1977-ben épült, ennek ellenére barátságos, hangulatos kisváros. Központja, ahonnan az autók ki vannak tiltva, árkádos, zászlókkal díszített sétálóutcájáról nevezetes. A várost úgy tervezték, hogy a felvonók legfeljebb 5 perces sétával elérhetők legyenek. Az éjszakai élet nem túl pezsgő, de azért van számos szórakozási lehetőség, és mód nyílik esti sízésre is. St.Francois Longchamp, amely nyáron a természetkedvelők paradicsomának számít, kevésbé attraktív település, itt a chalet-k mellett főleg nagyobb apartmanházak találhatók.

Valmorel elsősorban a családosoknak, kezdőknek ideális, mivel a pályák háromnegyede zöld és kék. A profik elsősorban a pályán kívüli (off-piste) síelésben találhatnak kihívást, például a terület közepén lévő Cote 2305 nevű felvonó környékén. A snowboardosoknak van hópark, a sífutóknak pedig Valmorelben 20, St.Francois-ban pedig 40 km sífutópálya.
Apres ski lehetőségek: disco, mozi, éttermek, éjszakai sízés

síterep szállásai