Valfréjus síterület

síterep

1100 km-re Budapesttől
magasság: 1550 m - 2737 m
szintkülönbség: 1187 m
webkamera a sípályáról
Szezon: 2015.12.12. - 2016.04.09.
Nyitva tartás:
Sífutópálya: nincs
Szánkópálya: nincs
fekete pálya 10 km
piros pálya 20 km
kék pálya 35 km
zöld pálya 4 km
sívonat 0 db
kabinos lift 1 db
ülőlift 4 db
húzólift 4 db
Valfréjus (ejtsd: valfrézsüsz) francia viszonylatban kicsi és ennek megfelelően alacsony árfekvésű síterep a Frejus alagúthoz és Modane városához közel. Fenyőerdőkkel körülölelt magaslaton, a tájba barátságosan illeszkedő, fával burkolt apartmanházak alkotják a családias üdülőhelyet, ahol vannak élelmiszer- és sportboltok, síkölcsönzők, vendéglők, palacsintázók, ajándékboltok, hetente kirakodó vásár. Reggelente friss meleg helyben sütött pékáru, éttermek, bárok és egyes szálláshelyeken (pl. Chalet Club) uszoda + pezsgőfürdő is várja az itt üdülő vendégeket.

A síterület legmagasabb pontja a 2737 méter magas Punta Bagna, ahonnan egy egy küzdős fekete pálya is indul, de innen tehetünk egy kellemes, hosszú kirándulást egy lankás pályán, amely egészen az 1550 m. magasságban lévő központig vezet. A közel 1200 méter szintkülönbségű pályarendszeren miden sítudáshoz van megfelelő pálya a kezdőtől a mogulig.
Apres ski lehetőségek: éttermek, bárok, játékterem, korcsolyapálya, uszoda masszázsfürdővel, siklóernyő, helikopteres sízés.

síterep szállásai