Val di Fiemme síterület

síterep

820 km-re Budapesttől
magasság: 1100 m - 2400 m
szintkülönbség: 1300 m
webkamera a sípályáról
Szezon: Nyitás: 2015. november vége Zárás: 2016. április közepe
Nyitva tartás: 9 - 17h A hét több napján estri sízésre is lehetőség nyílik, a pályák este 10-ig vannak nyitva.
Sífutópályák: 127000 m
Szánkópálya: nincs
fekete pálya 19 km
piros pálya 52 km
kék pálya 32 km
zöld pálya 0 km
sívonat 0 db
kabinos lift 7 db
ülőlift 26 db
húzólift 10 db
Val di Fiemme
Magasság: 860 - 2388 m
Szintkülönbség: 1528 m
Sípályák hossza: 111 km
kék 32 km, piros 52 km, fekete19 km
Liftek száma: 45
kabinos 7, ülőlift 28, húzólift 10

Magyar nyelvű síoktató van.

Val di Fiemme a Dolomitok egyik legnagyobb és pályákban leggazdagabb sírégiója, mely öt síközpontot egyesít (Latemar-Pampeago-Obereggen, Bellamonte-Alpe Lusia, Cavalese-Alpe Cermis, Passo Rolle, Lavazé-Jochgrimm). A remekül karbantartott pályák minden igényt kielégítenek és remek sízést garantálnak. A szezon a modern hóágyúrendszernek köszönhetően általában november végétől április közepéig tart.

A síközpontok közül legfontosabb a Latemar sícentrum (Obereggen, Pampeago, Predazzo)       Latemar-Obereggen: 1540-2388 m, szintkülönbség 848 m, 
pályák hossza: 48 km 
Felvonók: kabinos 2, ülőlift 14, húzólift 2.
Pályák: fekete 7 km, piros 32 km, kék 9 km.
Latemar sípályái a 2846 méter magas Gruppo del Latemar sziklacsoport oldalában találhatóak. Tulajdonképpen egy síkörhintáról van szó, amelyik három települést köt össze, Obereggent, Pampeagot és Predazzot. A három település mindegyikéből be lehet csatlakozni a síterep pályarendszerébe. Predazzoból kabinos felvonóval, Pampeagoból ülőliftekkel, míg Obereggenből ülő és kabinos liftekkel juthatunk el a pályarendszer többi részére.        1540 és 2415 méteres magasság között összesen több mint 40 kilométernyi pálya használható. 
A síkörzet meglehetősen hóbiztos, de szükség esetén vagy 125 hóágyú biztosítja a megfelelő utánpótlást, így hóhiánnyal szinte sosem kell megküzdeni. A síszezon itt általában november végétől április közepéig tart.    						                  A lesiklópályák mellett találhatunk itt freeride lehetőséget is (megfelelő hóviszonyok esetén). A leghosszabb pálya 3100 méteres, a legnehezebb 2,3 kilométeres, 58 százalékos meredekséggel. A freestyle kedvelői is találnak kedvükre való pályát, félcső és jól felszerelt snowpark is működik. A hét több napján estri sízésre is lehetőség nyílik, a pályák este 10-ig vannak nyitva. 								          Obereggenben síóvoda is működik, ez a gyerekes családoknak segítség lehet.            További szórakozási lehetőséget kínálnak a szánkópályák, illetve a nemrég felépített Alpine Coaster téli-nyári bobpálya.
Alpe Cermis – A Cavalese városával szemközti hegyen lévő pályák. Durván 24 kilométernyi sípálya található ezen a helyen, ezeknek több mint a harmada fekete. Érdemes kiemelni a 225 méterről 860 méterre vezető völgypályát, ami 7200 méteres hosszával és 1350 méteres szintkülönbségével a haladó síelők egyik csemegéje lehet. 

Cavalese-Alpe Cermis: 860-2250 m, szintkülönbség 1390 m, 
pályák hossza: 24 km 
Felvonók: kabinos 3, ülőlift 3, húzólift 1.
Pályák: fekete 5 km, piros 9 km, kék 10 km.

Bellamonte – Alpe Lusia – a legtöbb pálya az erdő felett, az alpesi legelőkön található, széles, kellemes lejtésű, napos carving lejtőből van rengeteg. Az északi oldalon azonban vannak elég kemény fekete pályák is. A freeriderek általában ezt a síterepet szeretik a legjobban Val di Fiemmében. Itt találkozik egyébként a Fiemme-völgy a Fassa-völggyel. Alpe Lusia: 1370-2340 m, szintkülönbség 970 m, 
pályák hossza: 24 km 
Felvonók: kabinos 2, ülőlift 5, húzólift 1.
Pályák: fekete 4 km, piros 8 km, kék 12 km.

Passo Rolle – kisebb síközpont, mindössze 10 kilométernyi kijelölt pályával, de mivel a legalacsonyabb pontja 1877, míg a legmagasabb 2220 méteren található – ez Val di Fiemme leghóbiztosabb terepe. 
1877-2220 m, szintkülönbség 343 m, 
pályák hossza: 10 km 
Felvonók: kabinos 0, ülőlift 4, húzólift 2.
Pályák: fekete 3 km, piros 7 km, kék 4 km.

Lavazé-Jochgrimm – aprócska síközpont, főleg a családoknak lehet jó választás.
Lavazé: 1769-2230 m, szintkülönbség 461 m, 
pályák hossza: 5 km 
Felvonók: kabinos 0, ülőlift 2, húzólift 3.
Pályák: fekete 0 km, piros 3 km, kék 2 km.
A remekül karbantartott pályák és a modern felvonók minden igényszinten csodálatos sízést garantálnak. A pályarendszer részeit síbusz köti össze, a síbuszok különböző útvonalon és menetrend szerint járnak. A síbusz síbérlettel ingyenes. A síbérlet 8 éves korig ingyenes.
A régió fő települése egy hangulatos hegyi városka, Cavalese, itt sok üzlet, étterem várja a vendégeket, de van jégstadion és uszoda is. 
Az innen induló kabinos felvonó a lenti parkoló érintésével a völgy túloldalára az alsó pályákhoz visz, erről át kell szállni a nagy kabinba, mely felmegy a szemközti hegy, a Monte Cermis tetejére. 
Cavaleseben a jégstadion mellett, a kabinos felvonó induló állomásánál található a síbérlet iroda (ufficio Ski Pass).
A sírégió jellegzetessége, hogy a szállások többnyire nem egy központi településen, hanem a környező völgyekben lévő apró településeken elszórtan helyezkednek el, ezért kimondott pályaszállás csak nagyon kevés van ebben a régióban.  
Családosoknak is ajánljuk e terepet. A snowboardosok örömüket lelhetik az itt található funparkokban (Alpe Cermis 100 m félcső, funpark, Alpe Susia: 600 m boardercross és snowboard park.) A sífutók számára is remek lehetőségeket kínál ez a helyszín. Több mint 30 éve pedig minden januárban megrendezik Val di Fiemme - Val di Fassa területén a méltán híres "Marcialonga" sífutóversenyt.
Snowpark Alpe Lusiában és Latemarban is található, gyerekeknek gyakorlóterasz az összes síterepen működik, szánkópályát a völgy több településén lehet találni.
A kétnapos, vagy annál hosszabb ideig érvényes síbérletekkel ingyenes az uszoda Predazzoban és Cavaleseben, szintén ingyenes a jégcsarnok Cavaleseben, illetve a szabadtéri korcsolyapálya Lago di Teseroban.
Val di Fiemme tagja a Dolomiti Superski síszövetségnek.
Aprés ski: (Cavalese): fitness, bowling, masszázs, disco, korcsolyapálya, (Predazzo): sportcentrum-uszoda, siklóernyő, mozi, színházak, múzeumok, esti síelés. Predazzoban bobpálya is van.
Ajánlott útvonal: Rábafüzes - Graz - Klagenfurt - Villach - Lienz – Toblach/Dobbiaco - Brunico – Bresannone/Brixen - Bolzano - Ora - Cavalese 
Apres ski lehetőségek: Fitness, bowling, masszázs, disco, korcsolyapálya, (Predazzo): sportcentrum-uszoda, siklóernyő, mozi, színházak, múzeumok, esti síelés. Predazzoban bobpálya is van.

síterep szállásai