Turracher-Höhe síterület

síterep

494 km-re Budapesttől
magasság: 1400 m - 2205 m
szintkülönbség: 805 m
webkamera a sípályáról
Szezon: 2015.12.04. – 2016.05.01.
Nyitva tartás: 9.00 - 16.00
Sífutópályák: 20000 m
Szánkópályák: 1000 m
fekete pálya 3.5 km
piros pálya 24 km
kék pálya 14.5 km
zöld pálya 0 km
sívonat 0 db
kabinos lift 1 db
ülőlift 5 db
húzólift 8 db
Turracher Höhe 20 kilométerre található Bad Kleinkirchheimtől. Földrajzi fekvése miatt igen hóbiztos síterep, pályái 1400-2200 méter magasban találhatók. A síterep egy tó köré épült, mely minden télen befagy, és a tavon speciális taxival (síelőket húzó kistraktor) lehet közlekedni, ez síbérlettel ingyenes. A síterepen 5 ülőszékes felvonó - melyből kettő 6-üléses "buborékos" gyorslift - és egy fűtött ülőlift, valamint csákányos liftek üzemelnek.

A Turracher Höhe mint a "szolgáltatások hegye" tett szert hírnévre, ugyanis minden évben új ötletekkel lepi meg a vendégeket, mint pl. fagylaltoskocsik, napozóágyak, sőt, a Kornockbahn völgyállomásán még egy hatalmas mozi-kivetítő is található - a világbajnoki futamokat közvetítik itt. A gyermekeket az Ottifant Gyermek Sívilág várja, játékosan oktató elefántokkal. A síterepen sajátos egyenruhába öltözött komornyikok osztogatnak időnként ajándékokat: felnőtteknek proseccot, gyerekeknek gumicukrot vagy fagyit. Turrachon nincsenek önkiszolgáló éttermek, itt igazi hegyi hütték várják a vendégeket, figyelmes kiszolgálással.

Van hetente éjszakai síelés, valamint éjszakai szánkózás is. Az egész évben üzemelő 1600 m hosszú "Nocky Flitzer"-rel (bobpálya) 2000 méterről 1760 méterre száguldhatunk le. 2 éve létesült egy snowpark, ahol a freestye kedvelői kiélhetik magukat, ugrásaikat a fiatalok ide telepített un. spon-on-camera segítségével filmre is vehetik, majd azonnal megoszthatják a közösségi oldalakon. 

Tipp sífutóknak: a Turracher Höhe-n található egy magaslati sítávfutópálya Európa legnagyobb cirbolyaerdejében. A sífutópályák hosszúsága összesen 15 km. A befagyott Turrachi-tavon is van egy sífutópálya, valamint itt egy kijelölt területen lehet korcsolyázni is. Sok szép pályaszállást és hüttefalut tudunk ajánlani az ide utazóknak.
Apres ski lehetőségek: Disco, bárok, hütték.

síterep szállásai