Tátralomnic - Lomnici-nyereg síterület

síterep

275 km-re Budapesttől
magasság: 850 m - 2190 m
szintkülönbség: 1340 m
webkamera a sípályáról
Szezon: 2015.12.05. - 2016.05.01.
Nyitva tartás:
Sífutópálya: nincs
Szánkópálya: nincs
fekete pálya 1.2 km
piros pálya 3.9 km
kék pálya 6.8 km
zöld pálya 0 km
sívonat 0 db
kabinos lift 3 db
ülőlift 4 db
húzólift 1 db
Tátralomic (szlovákul: Tatranska Lomnica) tradicionális tél-nyári üdülőhely, a legmagasabban fekvő síterep Szlovákiában. Legmagasabb síelhető pontja 2190 méteren van, innen egészen 900 méteres magasságig le lehet csúszni, tehát a szintkülönbség is jelentős! 

A síközpont Tátralomnic és "Start" állomás közötti része kezdőknek ideális terület, míg az efölötti rész gyakorlottabb sízőknek ajánlott. Az elmúlt években jelentős fejlesztések történtek itt mind az infrastruktúrát (liftek, parkolók), mind a kiszolgálóépületeket, mind a sípályákat tekintve (új pályák kialakítása, meglévő pályák szélesítése, hóágyú-rendszer telepítése/fejlesztése). 

A 2010/11-es és a 2011/12-es síszezonra új 6 és 8 személyes ülőlifteket építettek, melyek az alsó, kék pályákat szolgálják ki! 2013 végére lebontották a régi kiskabinos liftet a Start középállomás és a Kőpataki-tó között, ezzel egy időben egy új, nagy kapacitású 15 fős kabinos liftet adtak át. 

A legfelső részen (Lomnici-nyereg - Kőpataki-tó) egy nagyon kemény fekete pálya van, ahonnan több úton is le lehet csúszni az alapállomásig. A legfelső, kétszemélyes ülőlifttel ellátott szakasz nem ritka, hogy még áprilisban is üzemel! Igen népszerű terep, ezért főszezonban (főként hétvégén) a nagyobb liftkapacitás ellenére is sorok alakulhatnak ki. 
Apres ski lehetőségek: Étterem, bár.

síterep szállásai