Ótátrafüred síterület

síterep

270 km-re Budapesttől
magasság: 800 m - 1480 m
szintkülönbség: 680 m
webkamera a sípályáról
Szezon: 2015.11.28 - 2016.03.13.
Nyitva tartás:
Sífutópályák: 7000 m
Szánkópályák: 3000 m
fekete pálya 0 km
piros pálya 0.6 km
kék pálya 4 km
zöld pálya 0 km
sívonat 1 db
kabinos lift 0 db
ülőlift 0 db
húzólift 2 db
tary Smokovec (magyarul: Ótátrafüred) a Magas-Tátra egyik legrégibb síközpontja. A Nagyszalóki-csúcs (Slavkovsky Stit, 2452m) lábánál fekszik, négy település alkotja:

Újtátrafüred (Novy Smokovec),
Ótátrafüred (Stary Smokovec),
Felső-Tátrafüred (Horny Smokovec),
Alsó-Tátrafüred (Dolny Smokovec).

A síszezon általában 110 napig tart, a déli fekvésű pályákon rendkívül magas a téli napos időszakok száma. 

Kezdőknek, síelő családoknak az Újtátrafüreden található Jakubkova Luka sípálya a legideálisabb, a pálya világított, így lehetőség van éjszakai síelésre is. Itt egy tányéros lifttel ellátott 900 méter hosszú enyhe lejtő és egy 100 méteres kis gyakorlópálya található. 

Ótátrafüreden található a Tarajkára (Hrebienok) vezető siklóvasút két oldalán húzódó kék jelölésű erdei lesiklópálya, valamint a 3180 m hosszú kizárólag szánkózóknak (!) fenntartott külön szánkópálya. 

A Tarajkáról indul felfelé két húzólift a Nagyszalóki-csúcs oldalgerince felé, ez a sípálya fekete-piros nehézségű, FIS minősítésű. Számos világverseny került már itt megrendezésre, valamint a siklóvasút felső állomásától is indul egy rövidebb, kevésbé meredek, kezdőknek is ideális sípálya, amelyhez szintén egy húzólift tartozik. 

A sípályák mellett étterem, büfé, a siklóvasút alsó állomásánál pedig síszerviz, és síkölcsönző, valamint sportbolt található. 

Sífutásra alkalmas pályák Tátralomnic (Tatranská Lomnica) irányában vannak; 6 és 12 kilométer hosszúak, rendszeresen gondozottak. A sítúrázás kedvelőinek számos útvonal ajánlható azonos kiindulóponttal (Hrebienok). 
Apres ski lehetőségek: Étterem, büfé, valamint sítúrázási lehetőség.

síterep szállásai