Mondolé Ski - Prato Nevoso síterület

síterep

1160 km-re Budapesttől
magasság: 894 m - 2085 m
szintkülönbség: 1191 m
webkamera a sípályáról
Szezon: Nyitás: 2015 november vége Zárás: 2016. április közepe
Nyitva tartás: 10-20 h Hetente 4x 20-23 h között is lehet síelni.
Sífutópályák: 10000 m
Szánkópálya: nincs
fekete pálya 7 km
piros pálya 75 km
kék pálya 40 km
zöld pálya 8 km
sívonat 0 db
kabinos lift 0 db
ülőlift 14 db
húzólift 9 db
Pályák hossza: 130 km
Pályák: fekete – 4 db (7 km), piros – 23  (75 km), kék/zöld – 22  (48 km),  
Felvonók: Ülőlift – 14, húzólift 9, varázsszőnyeg – 8,    összesen 31 felvonó	

Az olasz-francia határ közelében, Piemonte tartomány szívében, a Cuneo-i Alpok magas és hóbiztos csúcsai között található nagyszerű síközpont, mely az utóbbi években végzett fejlesztéseknek köszönhetően az Alpok egyik legjelentősebb és legjobban felszerelt központjává vált. Torinotól délre, kb. 1 óra autóútra van. Hóágyúk, éjszakai sízés, az Alpok legnagyobb Snow Parkja, remek snowboard pályák, mindezek együttesen garantálják minden korosztály és minden igényszintű síző számára a magas szintű és maradéktalan élményekben gazdag sportolást, pihenést.
Mondolé Ski egy igazi síparadicsom, mely három kisebb állomást egyesít: Artesina, Frabosa Soprana és Prato Nevoso, s mindegyiküknek megvannak a sajátos vonásai.  Artesina, lélegzetelállító pályáival igazi modern síközpont, Prato Nevoso fejlett infrastruktúrájával, modern felvonóival emelkedik ki, de megőrizte családias hangulatát, Frabosa Soprana pedig egy minden igényt kielégítő kisváros, gazdag hagyományokkal, üzletekkel, szórakozási lehetőségekkel. Pratonevoso éjszakai pályája hetente négyszer van nyitva 20-23 óra között.  
Az egész régióban a „szabad kéz” rendszerű síbérlettel lehet síelni, ez automatikusan nyitja a kaput az érkező síző előtt, jelentősen gyorsítva az áthaladást és minimálisra csökkentve a sorban állást. 
Az üzleteken, éttermeken, diszkókon kívül 2 múzeum is gazdagítja a kínálatot, Caudano és Bossea barlangjai pedig érdekes földalatti kirándulásra is lehetőséget kínálnak. Akik pedig a „gépesített sízést” is szeretnék kipróbálni, felülhetnek egy motorosszánra.  
Budapesttől: kb. 1160 km, kb. 11 óra


Apres ski lehetőségek: Snowpark. Elkülönített Snowboard pályák

síterep szállásai