Livigno - Alta Valtellina síterület

síterep

908 km-re Budapesttől
magasság: 1816 m - 2798 m
szintkülönbség: 982 m
webkamera a sípályáról
Szezon: Nyitás: 2015. november vége Zárás: 2016. április vége
Nyitva tartás: 9-17h
Sífutópályák: 40000 m
Szánkópálya: nincs
fekete pálya 20 km
piros pálya 65 km
kék pálya 30 km
zöld pálya 0 km
sívonat 0 db
kabinos lift 6 db
ülőlift 14 db
húzólift 11 db
Livigno a közel 1000 km-es távolság ellenére sok magyar síelő kedvenc úti célja. Ennek egyik oka, hogy Livigno vámmentes terület, s így bizonyos termékek (ital, dohányáruk, illatszer, műszaki cikkek) lényegesen olcsóbban, az üzemanyag kb. fél áron vásárolható meg. Ezt a különleges státust még Napóleon idején kapta meg a falu; mivel telente el volt vágva a település a külvilágtól, az ott élők megélhetési nehézségein így próbálták enyhíteni. 1964-ben lett kész az a műút, ami bekapcsolta a völgyet az ország vérkeringésébe, ennek következtében gyors fejlődésnek indult a környék téli turizmusa. 

Természetesen a kitűnő, változatos pályarendszer is igazi vonzerőt jelent. Livigno a Spöl folyó völgye mentén, hosszanti irányban fekszik. A települést mindkét oldalon 1-1 pályarendszer veszi körbe; a keleti gerincen Monte Della Neve, míg a nyugati oldalon Carosello található, a kettő összesen 115 km sípályával. 

A pályák tszf magassága: 1816-2798 méter, amelyek nagyrészt növényhatár felett vannak. A leghosszabb, egyben legnehezebb pálya a Vetta Blessacia 4,8 km, és közel 1000 méter szintkülönbséget hidal át. Livigno számos szórakozási lehetőséget is kínál: van korcsolyapálya, uszoda, szauna, lovas szán, tenisz, bár, és persze számos pizzéria és étterem. 
Apres ski lehetőségek: Fedett jégstadion, uszoda, siklóernyő, disco, éttermek, presszók, motorosszán, kutyaszán, termál és barlangfürdők. Snowboard. Half-pipe és freestyle pályák.

síterep szállásai