La Plagne - Paradiski síterület

síterep

1333 km-re Budapesttől
magasság: 1250 m - 3250 m
szintkülönbség: 2000 m
webkamera a sípályáról
Szezon: 2015.12.12. - 2016.04.23.
Nyitva tartás:
Sífutópályák: 127000 m
Szánkópálya: nincs
fekete pálya 27 km
piros pálya 59 km
kék pálya 139 km
zöld pálya 66 km
sívonat 0 db
kabinos lift 12 db
ülőlift 31 db
húzólift 50 db
A Tarentaise völgyben található Paradiski sírégió nyugat felé eső része La Plagne (ejtsd: laplany), amely egy jól kiépített, modern síterep.

Négy nagy területre oszlik, melyek központjai: Aime, Bellentre, Champagny-en-Vanoise és Mâcot-la-Plagne. A legmagasabb pontja 3417 méter, Bellecote része, ahonnan izgalmas fekete és piros pályákon juthatunk le a 2700 méteren található Roche de Mio központhoz. A pályák több mint fele kék, emiatt kezdők és gyerekek számára ideális választás, a haladók pedig rengeteg pályán kívüli szűzhavas terület közül választhatnak, többek között Bellecôte's North Face is ilyen.

Két nagykabinos lift is rendelkezésre áll, az egyik a Telemetro, amely Plagne központját és Aime-La Plagne-t köti össze, a másik pedig a Les Arcs és La Plagne között közlekedő Vanoise Expressz, amely az egyik leggyorsabban közlekedő felvonó a világon, akár 40 km/h sebességgel is tud közlekedni. A síelés és snowboardozás mellett szinte minden egyéb téli sportot is kipróbálhatunk, a sífutástól a hótalpas túráig.

A bob-, szánkó és szkeletonpálya még az 1992-es Albertville-i téli olimpiára készült. A síelés utáni levezetésre is számos lehetőség álla a rendelkezésünkre, boltok, bárok, éttermek és wellness központok sokasága várja a pihenni vágyókat.
Apres ski lehetőségek: szabadtéri fűtött uszoda (Plagne Centre), szauna, squash, korcsolyapálya, bob pálya, éttermek, disco, bárok, mozi, játékterem

síterep szállásai