Falcade - Tre Valli síterület

síterep

730 km-re Budapesttől
magasság: 1145 m - 2550 m
szintkülönbség: 1405 m
webkamera a sípályáról
Szezon: 2015.11.30-2016.04.06.
Nyitva tartás: 9-17h
Sífutópályák: 62000 m
Szánkópálya: nincs
fekete pálya 8 km
piros pálya 40 km
kék pálya 26 km
zöld pálya 0 km
sívonat 0 db
kabinos lift 2 db
ülőlift 9 db
húzólift 6 db
A Tre Valli, a Három Völgy (Falcade, Moena-Alpe Lusia, Passo San Pellegrino) néven ismert síparadicsom központi települése ez a gyönyörű fekvésű kisváros. Szállodák, apartmanok, éttermek, s minden, ami a kellemes időtöltéshez szükséges megtalálhatók itt, nem is beszélve a kb. 100 km hosszúságú, különböző nehézségi fokú sípályáról, melyek egymással összeköttetésben állnak, átsíelhetők, ill. a síbusszal megközelíthetők. 
Moena - Alpe di Lusia – nagyon modern síközpont 8 új felvonóval és 40 km pályával.     
Passo San Pellegrino – A Dolomitok egyik legszebb fekvésű hágója. A szomszédos völgyben fekvő várossal, Moenával jól működő síbusz köti össze. Itt 11 felvonó üzemel, a pályák hóágyúzhatóak és innen indul a 100 fős Col Margherita kabinos felvonó, mely közvetlen összeköttetést biztosít Falcadéval. 							        
Falcade – a Val Biois síterület központi települése, gyönyörű fekvésű, hangulatos kisváros, melyet olyan látványos hegycsúcsok vesznek körül, mint a Focobon, a Mulaz, a Cime d Auta, a Pale di S. Martino, vagy a Dolomitok Királynője, a Marmolada. 	                   
Falcade-Molino a Trevalli Ski-Area sírégió legfontosabb induló állomása. Innen, a városból indul a korszerű négyüléses ülőlift, mely a középső Le Buse állomásra visz.                
Innen visszasíelhetünk Falcadébe, vagy átszállva továbbmehetünk fel a Col Marghertita 2500 m-es felső állomásáig.
Falcadét ingyenes síbuszjárat kapcsolja össze a két szomszédos (Alleghe - Civetta ski area és Malga Ciapela -Marmolada, Sella Ronda) sítereppel.
A lesiklópályák mellett remek sífutópályák is vannak Falcadéban, valamint a közeli Canale d Agordo-ban, ahol a nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas Cross country centre Val Gares várja a sífutókat.
Ajánlott útvonal: Rábafüzes-Graz-Klagenfurt-Villach-Lienz-Toblach (Dobbiaco)-Cortina-Passo Falzarego (hágó)-Alleghe-Falcade.
Budapest: 790 km, kb.8 óra 

Apres ski lehetőségek: Korcsolya, fedett bocce pálya, disco, éttermek, presszók, borozók, cukrászdák, mozi, lovaglás, sziklamászás, uszoda, szauna, siklóernyőzés.

síterep szállásai