Dobogókő síterület

síterep

40 km-re Budapesttől
magasság: 522 m - 700 m
szintkülönbség: 178 m
webkamera a sípályáról
Szezon:
Nyitva tartás:
Sífutópálya: nincs
Szánkópálya: nincs
fekete pálya 0.2 km
piros pálya 1 km
kék pálya 1 km
zöld pálya 0 km
sívonat 0 db
kabinos lift 0 db
ülőlift 0 db
húzólift 1 db
Dobogókő a Budapesthez legközelebb fekvő síközpont, egyben a trianoni Magyarország első sípályája, amely 1923 óta szolgálja síelő sporttársainkat.

A dobogókői nagy parkolótól és buszfordulótól kb. 700 méterre, a Makovecz Imre tervei alapján épült Zsindelyes vendéglőtől pár lépésre található a sípályák kiindulópontja.

    1. pálya: hossza 860 m, szintkülönbsége 168 m - a felső része meredek, csak gyakorlott sízőknek ajánljuk, az alsó szakaszon kezdők oktatása is lehetséges.

    2. pálya: hossza 1260 m, szintkülönbsége 168 m - a felső része erdei szerpentin út, melynek fordulói kezdőknek nehézséget okozhatnak. A pálya alsó fele lankás, a felvonóhoz vezető összeköttetésig széles, kezdők gyakorlására is alkalmas.

Megfelelő hóviszonyok esetén reggel 9-től délután 16 óráig (márciusi síelés esetén tovább is) működik a sípályákat kiszolgáló 624 méter hosszú tányéros sífelvonó. A kezdők részére a 7. oszlopnál egy kiszállási lehetőséget alakítottak ki, így ők a meredek részt elkerülve az alsó pályaszakaszon gyakorolhatnak. 
Apres ski lehetőségek:

síterep szállásai