Courmayeur - Val d`Aosta síterület

síterep

1200 km-re Budapesttől
magasság: 1224 m - 3462 m
szintkülönbség: 2238 m
Szezon: november-április
Nyitva tartás: 9-17 h
Sífutópályák: 58000 m
Szánkópálya: nincs
fekete pálya 15 km
piros pálya 63 km
kék pálya 22 km
zöld pálya 0 km
sívonat 0 db
kabinos lift 9 db
ülőlift 8 db
húzólift 4 db
Az olasz-francia határon, a legmagasabb európai hegycsúcs, a Mont Blanc (Monte Bianco) tövében fekvő völgy az egyik legfantasztikusabb síélményt garantálja a sízés szerelmeseinek. A Checrouit-Val Veny sírégió két hegyoldalt is magában foglal: az északkeleti lejtőt széles, fáktól mentes, többnyire délelőtt napos platók jellemzik, míg az északnyugati fekvésű, inkább délután napos Val Veny oldalán erdők között kanyargó széles pályák futnak. A két pályarendeszert a Courmayeur és Val Veny felvonók szolgálják ki, melyek a hegy két oldalán fekvő Courmayeur és Entréves városokból indulnak. A La Palaud kabinos felvonóval érhető el a 3459 m magas Punta Helbronner, majd onnan már a francia oldalon visz tovább egy kabinos felvonó a 3843 m magas Aiguille du Midi csúcsra. A pályarendszer minden pontjáról csodálatos kilátás nyílik a Mint Blanc égbe nyúló hegyláncaira.
Ajánlott útvonal: Budapest – Rábafüzes – Graz – Klagenfurt – Venezia  - Milano – Torinó-Aosta autópálya – Morgex kijárat – 26. főút Courmayeur irányába.
Apres ski lehetőségek: Termálfürdő Pré-Saint Didié (5 km), korcsolyapálya, mozi, pub, vásárlás a számtalan elegáns üzletben, kastéyok, borpincék látogatása.

síterep szállásai