Cortina d`Ampezzo síterület

síterep

732 km-re Budapesttől
magasság: 1224 m - 2950 m
szintkülönbség: 1726 m
webkamera a sípályáról
Szezon: november vége-április közepe
Nyitva tartás: 9-17 h
Sífutópályák: 127000 m
Szánkópálya: nincs
fekete pálya 19 km
piros pálya 46 km
kék pálya 55 km
zöld pálya 0 km
sívonat 0 db
kabinos lift 6 db
ülőlift 26 db
húzólift 3 db
Cortina d'Ampezzo Olaszország leghíresebb és legismertebb síparadicsoma, gyönyörű fekvésű, patinás téli üdülőhely, a Best of the Alps szövetség tagja. Az 1956-os téli olimpia helyszíne volt, tehát jégstadionnal, bobpályával is rendelkezik. Évente itt rendezik meg a FIS egy-egy alpesi sí futamát, ami igen látványos szokott lenni. A 120 km-es pályarendszerét 35, javarészt modern sílift szolgálja ki. A leghosszabb pálya 7,5 km-es: a Lagazuoi csúcsról indul (2800 m) és Armentarolába érkezik, összesen 1100 méternyi szintkülönbséget hidal át. A gondosan kezelt sípályákon november végétől egészen május elejéig élvezhetjük a tél örömeit. A völgyből számtalan feljutási lehetőség kínálkozik: húzólifttől az üléseseken keresztül egészen a kabinos felvonókig. A felvonóállomások között minden 20 percben ingyenes síbuszok közlekednek.

A sífutókat 130 kilométer hosszú pálya várja, ezenkívül lehet snowboardozni, szánkózni és helikopteres síelésre is megvan a lehetőség. A sípályákat éjszaka kivilágítják, így ki lehet próbálni az éjszakai síelés különleges élményét is. Fenn, a pályák mellett a Faloria lejtőnél 2100 méter magasan snowboardosoknak funpark van kialakítva, boardercrossal, ugratókkal, és van egy külön buckapálya is.

A síterep a Dolomiti Superski első számú sírégiója. Síelés után számos szórakozási lehetőség kínálkozik a kisvárosban: van korcsolyapálya, jégteke, uszoda, szauna, fedett teniszpályák és természetesen sok-sok szórakozóhely, hangulatos pizzéria. Kirándulási tipp: Cortinából 2 órás autóúttal elérhetjük Velencét.
Apres ski lehetőségek: Motorosszán, disco, éttermek, üzletek, uszoda, szauna, tenisz, korcsolya, curling, kutyaszán, disco, helikopteres sízés.

síterep szállásai