Chopok Észak - Jasná síterület

síterep

270 km-re Budapesttől
magasság: 950 m - 2024 m
szintkülönbség: 1074 m
webkamera a sípályáról
Szezon: 2015.12.05.-2016.05.31.
Nyitva tartás:
Sífutópályák: 3000 m
Szánkópálya: nincs
fekete pálya 7 km
piros pálya 18 km
kék pálya 21 km
zöld pálya 0 km
sívonat 1 db
kabinos lift 3 db
ülőlift 6 db
húzólift 14 db
A Chopok északi oldala – Jasna, Demanova  - a magyar sízők által igencsak kedvelt síterep. Chopok- észak és Chopok-dél között megvalósult a közvetlen összeköttetés: mindkét oldalról egy-egy kabinos lifttel lehet feljutni, és az egész pályarendszerre érvényes bérletet lehet vásárolni.
Itt található Szlovákia legnagyobb és legjobb lesiklópálya rendszere és egyben a leghíresebb snowboard központ (Otupné) is. 
A pályákat folyamatosan karbantartják és hóágyúzzák. Lehetőség van éjszakai síelésre is. A nagy hóbiztosság, a fejlett infrastruktúra, az aprés ski lehetőségek széles skálája és a pályák jó minősége a legfőbb jellemzői. Dinamikus pályái között mindenki megtalálhatja a tudásának megfelelőt. Megfelelő időjárás esetén az új lift segítségével ki lehet próbálni a Chopok déli oldalán fekvő pályákat is. 

További hóágyúzott síközpontok: Javorovica (Liptovsky Jan) 17 km, Skipark Ruzomberok 32 km, Dolny Kubin 44 km, Donovaly 54 km.
Apres ski lehetőségek: Medencék, szaunák, Tatralandia Termálvizes Aquapark, Besenova termálfürdő, éjszakai sízés, félcső, síoktatás, sífutás.

síterep szállásai