Chatel-Porte du Soleil síterület

síterep

1240 km-re Budapesttől
magasság: 1100 m - 2200 m
szintkülönbség: 1100 m
Szezon: 12.10-04.22
Nyitva tartás:
Sífutópályák: 57000 m
Szánkópálya: nincs
fekete pálya 80 km
piros pálya 127 km
kék pálya 127 km
zöld pálya 110 km
sívonat 3 db
kabinos lift 14 db
ülőlift 81 db
húzólift 117 db
A Portes du Soleil régió lényege röviden: egy régió, egy bérlet, 12 síterep! Nincs jobb szó, Portes du Soleil igazi síparadicsom a francia-svájci határon. Nyolc francia (Abondance, Avoriaz, La Chapelle d'Abondance, Châtel, Les Gets, Morzine-Avoriaz, Montriond, Saint-Jean d'Aulps) és négy svájci síterep (Champéry, Morgins, Torgon, Val-d'Illiez - Les Crosets - Champoussin) tartozik a régióhoz. Nagyjából 40 éve jutott eszébe egy baráti társaságnak, hogy milyen jó lenne összefüggő francia és svájci síterepeket létrehozni, ebből az álomból lett mára a Portes du Soleil. 650 kilométer sípálya - mindenféle nehézségi fokon, 195 felvonó - amelyek mind-mind egy bérlettel működnek, 10 snowpark, 694 hóágyú és 89 pálya melletti étterem, valamint hütte - nagyjából ez a Portes du Soleil számokban. Amit számokkal lehetetlen leírni az a rengeteg szűzhavas lejtő, amit ezek a síterepek kínálnak. 

Elvileg mind a 12 síterep hangulata egy picit más és más. Van, aki a francia oldalt, van aki a svájcit szereti jobban, van, aki az autómentes Avoriazt, más meg Champéry szűzhavas lejtőit imádja. 

Chatel egy bájos kis alpesi falu egy kőhajításnyira a svájci határtól, a Francia-Alpok legészakibb részén. A Genfi-tó és Mont Blanc között helyezkedik el. A tradicionális savoyai falu 1.200 m-en helyezkedik el. Vendégszerető környezet várja a síelőket, a tradíció és a modern kultúra minden vívmányával. Híres a konyhájáról, és a mezőgazdasági kultúrájáról
Apres ski lehetőségek: éttermek, pizzéria, diszkó, bárok, korcsolyapálya, hegymászás

síterep szállásai