Cervinia - Val d`Aosta síterület

síterep

1150 km-re Budapesttől
magasság: 1550 m - 3470 m
szintkülönbség: 1920 m
webkamera a sípályáról
Szezon: Nyitás: 2015. november vége Zárás: 2016. április vége
Nyitva tartás: 9-17h
Sífutópályák: 13000 m
Szánkópálya: nincs
fekete pálya 10 km
piros pálya 95 km
kék pálya 45 km
zöld pálya 0 km
sívonat 0 db
kabinos lift 5 db
ülőlift 12 db
húzólift 3 db
Breuil-Cervinia, (2050 m) A világ egyik legszebb és legjobban felszerelt sícentruma az Alpok szívében, az olasz-svájci határon a Matternhorn (Monte Cervino) és a Monte Rosa lábainál, mely különleges felvonó rendszerével kapcsolatban áll a Valtournenche és a világhírű svájci Zermatt pályákkal. Valtournenche pályáival együtt mintegy 150 km sípálya és 23 felvonó áll a sízők rendelkezésére, de ha ehhez hozzávesszük a „nemzetközi sízést” lehetővé tévő Zermatt pályáit, akkor már 350 km pálya és 58 felvonó áll rendelkezésre. A kabinos Cimebianche Laghi - Plateau Rosà felvonóval 3480 m-re érünk fel, s a Plateau Rosà-tól átsíelhetünk Zermatt felé, vagy a 15 km hosszú Ventina pályán visszacsúszhatunk Cerviniába.
A rendkívül hóbiztos és igen változatos pályák egy kivételével 2000 m fölött találhatók.
A Zermatt (ejtsd: cermatt) síközpont közel 3900 méter magasságig húzódik, s így egyike a világ legmagasabban lévő síterületeinek. Legmagasabb csúcsa az ún. Kis-Matterhorn (3883 m). A gleccsernek köszönhetően a síszezon itt hosszabb, mint a legtöbb síközpontban, november végétől május elejéig tart, de a gleccseren egész évben lehet síelni, snowboardozni. 
Valtournenche: étterem, bár, disco, sportcentrum (uszoda, szauna, masszázs, gőz) 
Cervinia: siklóernyő, helikopteres sí, motorosszán, szánkópálya, nappali és esti korcsolyapálya, s vásárlás a számtalan elegáns üzletben.
Ajánlott útvonal: Budapest – Rábafüzes – Graz – Klagenfurt – Venezia  - Milano – Santhiá -Aosta autópálya – Chatillon kijárat, onnan a 406 sz. országúton Cervinia/Breuil felé.
Apres ski lehetőségek: Valtournenche: étterem, bár, disco, sportcentrum (uszoda, szauna, masszázs, gőz) Cervinia: siklóernyő, helikopteres sí, motorosszán, szánkópálya, nappali és esti korcsolyapálya, s vásárlás a számtalan elegáns üzletben.

síterep szállásai