Bormio - Alta Valtellina síterület

síterep

910 km-re Budapesttől
magasság: 1225 m - 3012 m
szintkülönbség: 1787 m
webkamera a sípályáról
Szezon: Nyitás: 2015. november vége Zárás: 2016. április közepe
Nyitva tartás: 9-17h Éjszakai sízés: kivilágított Genziana és Stelvio pályákon.
Sífutópályák: 15000 m
Szánkópálya: nincs
fekete pálya 4 km
piros pálya 32 km
kék pálya 14 km
zöld pálya 0 km
sívonat 0 db
kabinos lift 2 db
ülőlift 5 db
húzólift 4 db
Világkupa versenyeiről és kitűnő pályáiról nevezetes sírégió a svájci-olasz határ közvetlen szomszédságában. A hangulatos, festői történelmi városközponttal is rendelkező kisváros, BORMIO és a körzetében lévő kisebb sícentrumok (Valdidentro Oga/SanColombano, Santa Caterina,) melyek együttesen alkotják a 4 Valli (4 völgy) síkörzetet, nagyszerű lehetőséget kínálnak a síelés szerelmesei számára.  A kitűnően kezelt pályákon mind a kezdők, mind a haladók megtalálhatják a számukra megfelelő szintű pályát, s Bormióban található az Alpok egyik leghosszabb lesiklópályája (Stella Alpina - 4655 m). Bormioban minden évben Alpesi Sí Világkupa futamokat is rendeznek. Bormio saját síterepén 50 kilométeres összefüggő sípályarendszert lehet használni. Elképesztően nagy a szintkülönbség, hiszen 1225 méterről egészen 3012 méterig (Monte Vallecetta) fel lehet menni, a leghosszabb völgypálya 6 kilométeres. Bormio nem csak a profiknak, hanem a kisgyerekes családoknak és a kezdőknek is számtalan csúszási lehetőséget kínál. A freestyle kedvelőinek snowparkot és félcsövet is építettek, de van bébipark is. A síelés mellett ez a nagyszerű síkörzet egész éves szórakozási, sportolási és kikapcsolódási lehetőséget kínál, hiszen fantasztikus sípályái mellett három snowpark, jégpálya, hótalpas túraútvonalak, jégmászási lehetőség és kutyaszánozás és spa és wellness központ is várja a vendégeket.
	
A síelés mellett ez a nagyszerű síkörzet egész éves szórakozási, sportolási és kikapcsolódási lehetőséget kínál, hiszen fantasztikus sípályái mellett három snowpark, jégpálya, hótalpas túraútvonalak, jégmászási lehetőség és kutyaszánozás és spa és wellness központ is várja a vendégeket.
		
A Bormio síbérlettel a helyi pályák, a Bormio-4 Valli bérlettel Bormio, Santa Caterina Valfurva, San Colombano pályái, míg az Alta Valtellina síbérlettel az egész régió pályái (Livigno, Bormio, Santa Caterina Valfurva, San Colombano) igénybe vehetők összesen mintegy 250 km pályahosszal.

Ajánlott útvonal: Budapest-Bécs-Linz-Salzburg-Landeck-Zernez-Bormio (910 km)
Santa Caterina Valfurva - Alpesi és sífutó paradicsom, Bormiotól néhány kilométerre. 1700 és 2890 méteres magasság között 10 felvonó segítségével 35 kilométernyi pályát lehet használni, ebből 30 kilométer hóágyúzható. 2005-ben itt bonyolították le a bormioi világbajnokság női számait, az olasz női sísport egyik legnagyobb alakja, Deborah Compagoni itt nőtt fel, és ezeken a pályákon edzett állandóan. A 15 kilométernyi sífutópályának is vannak hóágyúzható részei.

Valdidentro síterep A Valtellina völgy szívében, Bormio és Livigno között található síközpont, sokan jobban szeretik, mint a világhírű szomszédait…

1345 és 2250 méteres magasság között 25 kilométeres sípályarendszert kínál, amit összesen 10 felvonó szolgál ki. Fekete lejtőből 4 kilométer, pirosból 9, kékből 12 kilométert jelöltek ki.
Gyógyvizes hőforrások, csodaszép téli túraútvonalak teszik teljessé a téli vakációt Valdidentro környékén. A helyi sífutópályák világszínvonalúak!
Apres ski lehetőségek: Fedett jégstadion, uszoda, disco, éttermek, presszók, motorosszán, kutyaszán.

síterep szállásai