Arabba síterület

síterep

795 km-re Budapesttől
magasság: 1602 m - 2478 m
szintkülönbség: 876 m
webkamera a sípályáról
Szezon: Nyitás: 2015. november vége Zárás: 2016. április vége
Nyitva tartás: 9-17h
Sífutópályák: 14000 m
Szánkópálya: nincs
fekete pálya 8 km
piros pálya 22 km
kék pálya 32 km
zöld pálya 0 km
sívonat 0 db
kabinos lift 3 db
ülőlift 17 db
húzólift 1 db
A déli Alpok legmagasabb hegycsúcsa, a Dolomitok Királynőjének is nevezett, fenségesen hatalmas Marmolada gleccser körzetében, magas hegyektől övezett völgyben található igazi alpesi hangulatú kisváros Arabba. 
A Marmolada 3342 méteres magasságával a Dolomitok legmagasabb csúcsa, északi oldalán található a Dolomitok legnagyobb gleccsere. A déli oldalán 800 méteres sziklafal húzódik, fentről fantasztikus és sokszor félelmetes látvány lenézni a Marmolada tetejéről. A Marmolada 3270 m-es Punta Rocca állomásáról indul és Malga Ciapelán ér véget az egész Dolomiti Superski sírégió legszebb pályájának tartott 12 km hosszú, de a váltakozó időjárási körülmények miatt nehéznek tekintett „La Bellunese”. Régebben annyi hó volt a gleccseren, hogy egész évben lehetett (illetve lehetett volna) rajta síelni, manapság kora ősztől késő tavaszig van nyitva a síterep.	
Közvetlen összeköttetésben áll a Marmolada pályarendszerével, melynek kiinduló állomása Malga Ciapela. 
A teljes sípályarendszer nagyjából 60 kilométer, közel 30 felvonóval. 
Arabba 1600 méteres magasságban fekvő csodálatos kisváros, hivatalosan Veneto tartományhoz tartozik akárcsak a Marmolada gleccser, míg a Sella Ronda többi települése már Dél-Tirolban van. 
A kitűnően karbantartott, rendkívül hóbiztos pályák a Dolomitok egyik legexluzívabb sícentrumává teszik ezt a körzetet, mely része a Dolomiti Superskinek és egyik optimális kiindulópontja a Sella Rondának is. A közelben lévő többi síterületek (Corvara, Val Gardena, Val di Fassa) páratlan síelési lehetőséget nyújtanak. 
Az első világháborúban a Marmolada gleccser környékén húzódott a frontvonal, az osztrák-magyar és olasz csapatok elkeseredett harcot vívtak ezen a területen, ennek emlékére múzeumot is nyitottak (a gleccserből a mai napig kerülnek elő az I. Világháborúból származó tárgyak).
Apres ski lehetőségek: Uszoda, éttermek, korcsolyapálya, szórakozóhelyek, motorosszán.

síterep szállásai