Andalo-Molveno-Paganella síterület

síterep

936 km-re Budapesttől
magasság: 1030 m - 2125 m
szintkülönbség: 1095 m
webkamera a sípályáról
Szezon: 2015.11.28-2016.04.03.
Nyitva tartás: 9-16.30
Sífutópályák: 15000 m
Szánkópálya: nincs
fekete pálya 1.2 km
piros pálya 21.1 km
kék pálya 12.7 km
zöld pálya 0 km
sívonat 0 db
kabinos lift 2 db
ülőlift 12 db
húzólift 0 db
A Paganella Brenta síközpont pályái a Dolomitokban, a völgyben fekvő két település Fai della Paganella és Andalo valamint a Paganella-csúcs között húzódnak. A lesíelhető szintkülönbség több mint 1000 méter. A lejtők jelentős része a hegy északnyugati oldalán fekszik. A csúcsról (ill. annak közeléből) kiindulva először fahatár feletti területeken haladnak, majd beleérkeznek az erdős részekbe. A széles, szépen kezelt lejtőkön egészen Andalóig lecsúszhatunk. A 35 km-es pályarendszer mindenki számára megfelelő, legyen az kezdő, profi, carvingos, boardos vagy éppen hobbisíző. A lejtőkhöz összesen 14 felvonó tartozik, ebből 12 ülőszékes. Pályatipp: Fuoripista Tre-Tre és Panoramica.
A felvonók óránként 27 ezer sízőt képesek szállítani. A pályák 100%-a hóágyúzható, a profi pályakarbantartásnak köszönhetően már december elején kezdődik itt a síszezon. A sífutóknak két kezelt pálya áll rendelkezésre, amelyeket este 22 óráig kivilágítanak.

Sízés után elegáns kávézók, pizzériák, éttermek, üzletek, Andalóban uszoda és fedett jégstadion várják a vendégeket.
A síközpont Trentino tartományának fővárosa, Trento felől könnyen megközelíthető. Kirándulási tippek: csodálatos természeti környezetben fekszenek a környék tavai: Lago di Andalo, Lago di Molveno, Lago di Garda. A Garda-tó Olaszország legtisztább, legszebb tava, aki egyszer körülutazta, annak örökre felejthetetlen élmény marad. A városnézés iránt érdeklődőknek Trentót ajánljuk, ahol számos építészeti műemléket (román-gótikus dóm, óváros, kastély) csodálhatnak meg.
Apres ski lehetőségek: Szánkópálya, 2 uszoda verseny- és élménymedencékkel, korcsolyapálya, motorosszán, lovasszán, éttermek, bárok, zenés pubok, mozi.

síterep szállásai