Alleghe - Civetta síterület

síterep

770 km-re Budapesttől
magasság: 1000 m - 2100 m
szintkülönbség: 1100 m
webkamera a sípályáról
Szezon: Nyitás: 2015.december közepe Zárás: 2016. március vége
Nyitva tartás: 9-17h között
Sífutópálya: nincs
Szánkópálya: nincs
fekete pálya 6 km
piros pálya 44 km
kék pálya 30 km
zöld pálya 0 km
sívonat 0 db
kabinos lift 3 db
ülőlift 10 db
húzólift 10 db
A Dolomitok egyik legjobb és leghangulatosabb sírégiója a Civetta pályarendszere, mely rendkívül szép fekvésű, kiválóan kezelt és meglehetősen hóbiztos pályáival remek sízést garantál kezdőknek és haladóknak egyaránt. Az Alleghéből induló felvonó felső állomására érve lélegzetelállító látvány tárul elénk, szinte karnyújtásnyi távolságra látszik a szemközti hegycsúcs, a Monte Pelmo. A pályarendszer másik része a szomszédos Val Zoldana völgyben található, s itt lehetőség van éjszakai sízésre is (Pian del Crep pálya, vasárnap és hétfő kivételével minden nap 19.00-23.00 között. 
A síkörzet központi települése, Alleghe (979 m) a Dolomitok szívében, egy fenséges hegyek által határolt völgyben, festői tó partján fekszik pár km-re a Dolomitok királynőjének is nevezett, 3342 m magas Marmoladatól.
A Civetta sírégió része a Dolomiti Superski rendszerének, ingyenes síbuszjárat kapcsolja össze a két szomszédos síközponttal (Tre-Valli és Malga Ciapela-Marmolada-Arabba) és a Falzarego hágó által elérhető innen a Sella Ronda pályarendszere is. 
Alleghében és a szomszédos településeken barátságos, többnyire családi kezelésben lévő szállodák, valamint kényelmes apartmanok várják a vendégeket. A környékre jellemző a kitűnő konyha és a vendégszerető, kimondottan családbarát vendéglátás.
Éjszakai sízés: Val Zoldana. 
Síbusz: félóránként közlekedik Alleghe és Malga Ciapela között.
Ajánlott útvonal: Rábafüzes-Graz-Klagenfurt-Villach-Lienz-Toblach/Dobbiaco-Cortina-Passo Falzarego (hágó)-Alleghe.
Apres ski lehetőségek: Fedett jégpálya, üzletek, éttermek. Snowboard-park és gyermek snowpark is van.

síterep szállásai