Lengyelország

Lengyelország Európa szívében, a Vistula, az Odera és a Balti-tenger mentén fekszik.

Az ország fő vonzerői a külföldi turisták számára: a természeti értékek gazdagsága, a történelmi emlékek sokasága, a hagyományok ápolása és vendégszeretet. Lengyelország tájképileg rendkívül változatos ország. Viharos történelmének, európai központi fekvésének, több nemzetségi kultúrkör kölcsönös hatassanak köszönhetően Lengyelország mind anyagi, mind pedig szellemi kultúráját tekintve nagy vonzerőt jelentő ország. Lengyelország területen található 13 helyszín, amelyek az UNESCO Világörökség listán szerepelnek.

Az alföldek és magaslatok az ország középső részében találhatók. A Lengyelország északi részén lévő Mazuri és Pomeránian- dombos tóvidék, többnyire erdővel borított és tavakban gazdag. Ettől még északabbra húzódik a széles, homokos Balti-tengerpart. Délen húzódnak a Kárpátok és Szudéták hegyláncai, amelyek nyáron kirándulásokra, télen síelésre alkalmasak.

Lengyelországban a tél hosszabb, mint Nyugat vagy Dél-Európában. Különösen vonatkozik ez a déli részben húzódó hegyvidékre, valamint az ország északkeleti részére. Az említett vidéket gyakran már novembertől egészen március végéig hó borítja. A téli pihenésre vágyó, a sízést vagy más téli sportot kedvelők számára ideális körülményeket kínáló vidékek ezek. A különleges természeti adottságainak köszönhetően nagy vonzerővel rendelkező hegyvidéki üdülőhelyek sokféle látványossággal, valamint sport és szórakozó jellegű rendezvényekkel teszik felejthetetlenné a turisták téli üdülését.

Lengyelországban dinamikusan fejlődnek magyar turisták által is ismert Tátrában fekvő sí területek, a Zakopane és környéki sí központok.

Cartour Europe kft

  • Cím: 1132, Budapest, Visegrádi u 14
  • Telefon: +36 70/455 3912
  • Email: siutak@cteurope.hu
  • Cégjegyzékszám: 01-09-304738
  • Adószám: 26152767-2-41
  • Bankszámla szám: MKB Bank Zrt, 10300002-10712148-49020010 (HUF)
  • Engedélyszám: U-001831