Menü Panel

Síterületek

Szálláskereső

Utazás kereső:

-

Utashírlevél

Hirdetés

Megjelent a 2015-ös Vakációs katalógusunk!

Zakopane

320 km távolságra Budapesttől

 • o 9000m
 • o 11000m
 • o 13000m
 • o 0m
 • x 0 db
 • x 1 db
 • x 6 db
 • x 40 db

800 m - 2000 m
szintkülönbség: 1200m

Szezon:


Nyitva tartás:

9,00 - 21,00


Sífutópálya: nincs


Szánkópálya: nincs


Lengyelország legismertebb és egyik legrégibb síterülete, s egyben legmagasabb hegyvidéke a Tátra. A Tátra lábánál, kb. 800 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkedik el Zakopane városa. A XIX. század 70-es éveiben vált kedvelt gyógyhellyé, majd turista- és síközponttá fejlődött. Éghajlata kimondottan hegyvidéki. Az átlaghőmérséklet még nyáron sem haladja meg a 15 °C-ot. Az évi csapadékmennyiség kb. 40 %-a hó, mely novembertől májusig beborítja a hegyeket. A Tátra az egyetlen alpesi típusú hegyvonulat Közép-Európában. 1954-ben területét nemzeti parkká nyilvánították és azóta a Tatrzanski Park Narodowy (Tátra Nemzeti Park) nevet visel. Zakopane a legmagasabban fekvő alpesi jellegű város Lengyelországban, amit egész évben művészek, kulturális személyiségek és turisták látogatnak egészségi okokból, természeti szépségeit csodálni, sportolni vagy egyszerűen csak mert a város továbbra is nagy divatnak örvend. A hegyekben mindenki megtálalja a nyugalmat és a csöndet, a városban pedig a vendégszeretet, a nyüzsgő élet és a csodálatos helyi éttermek várnak. A sísportnak Zakopanéban több mint 100 éves tradíciója van - nem véletlenül Zakopanét nevezik a lengyel síelés bölcsőjének és Lengyelország téli fővárosának. Zakopanéban és környékén összesen több mint 50 kisebb és nagyobb sífelvonó működik. A pályák különböző nehézségűek, a tanulásra megfelelő tisztásoktól az nehéz lesiklópályáig minden kategória megtalálható. Zakopane Nosal lábánál fekvő része a tradicionális lengyel síelés központja. Itt kettő, FIS által is elismert szlalom pálya (Nosal és Harenda) található, ahol a FIS Európai Kupa versenyeket időről időre megrendezik. Zakopane környékén dinamikusan fejlődnek és épülnek új síközpontok: Witów, Male Ciche, Bukowina és Bialka Tatrzanska. Az összes pálya jól kezelt, hóágyúzott és kivilágított. 
Zakopanéban mindenki megtalálja a számára megfelelő szállási lehetőséget az 5* hoteltől a vendégszobákig. 

SZYMOSZKOWA sícentrum – a Gubalowka déli oldalan, a Mercure Kasprowy hotel szomszédságában helyezkedik el. A síelők részére kétüléses sífelvonó áll rendelkezésre. A modern 6 fős felvonó, amely mintegy 1300 méter hosszan közlekedik, kapacitása 3000 fő/óra. A pálya felső szakasza meredek, alsó része széles és lapos. A pályák kivilágítottak és hóágyúzottak. Síiskola és síkölcsönző áll a vendégek rendelkezésére. Az alsó állomásnál parkoló és étterem üzemel, a felső állomásnál a hüttékben lehet megpihenni és gyönyörködni a Zakopanéra és a Tátrára eső szép kilátásban. A sípálya környékén motorszán kölcsönző is található. Síelés a 1/2 napos, 1 napos és egy hetes síbérlettel lehetséges, amely csak ebben a síközpontban érvényes.
Szezonban sífelvonó 9-21 óráig üzemel 
HARENDA sícentrum - a Gubalowka déli oldalán, a Krakkó felé kivezető út mellett található síközpont 2006-ban nyílt meg. Egy négyszemélyes ülős felvonó és 3 húzófelvonó, egy 350 férőhelyes étterem, panoráma terasz, síkölcsőnző, síiskola és 3 parkoló szolgálja ki a síelőket. Fekete sípályája a Fis által elismert szlalom pálya, ahol az európai kupaversenyeket is rendezik. A snowboardosak részére snowparkot üzemeltetnek.

Apres ski lehetőségek

disco, éttermek, korcsolyapálya, Aquapark, motorszánozás, lovasszánozás,

Síbérletek

Nincs síbérletről információnk.

Síterep szállásai

Like-olj Facebookon

Árfolyamok