Menü Panel

Síterületek

Szálláskereső

Utazás kereső:

-

Utashírlevél

Hirdetés

Megjelent a 214-es Vakációs katalógusunk!

Marmolada - Malga Ciapela

750 km távolságra Budapesttől

 • o 3000m
 • o 25000m
 • o 23000m
 • o 0m
 • x 0 db
 • x 8 db
 • x 16 db
 • x 4 db

1446 m - 3250 m
szintkülönbség: 1804m

webkamera a sípályáról
Szezon:

Nyitás: 2013. november vége Zárás: 2014. április eleje


Nyitva tartás:

9-17h


Sífutópályák: 14000 m


Szánkópálya: nincs


A déli Alpok legmagasabb hegycsúcsa, a Dolomitok Királynőjének is nevezett, fenségesen hatalmas Marmolada gleccser pályáinak alsó állomása Malga Ciapela, egy pici kis település a sífelvonók mellett (mindössze néhány szálloda, két apartmanház, két üzlet és egy bar van itt). Innen indul a Marmolada csúcsára a kabinos felvonó és a Padon hágón keresztül összeköttetésben van Arabbával is, mely egyik induló állomása Európa legnagyobb összefüggő pályarendszerének, a 480 km-es Sella Rondának. 
A Marmolada 3343 méteres magasságával a Dolomitok legmagasabb csúcsa, északi oldalán található a Dolomitok legnagyobb gleccsere. A déli oldalán 800 méteres sziklafal húzódik, fentről fantasztikus és sokszor félelmetes látvány lenézni a Marmolada tetejéről. A Marmolada 3270 m-es Punta Rocca állomásáról indul és Malga Ciapelán ér véget az egész Dolomiti Superski sírégió legszebb pályájának tartott 12 km hosszú, de a váltakozó időjárási körülmények miatt nehéznek tekintett „La Bellunese”. Régebben annyi hó volt a gleccseren, hogy egész évben lehetett (illetve lehetett volna) rajta síelni, manapság kora ősztől késő tavaszig van nyitva a síterep.	
A Marmolada sípályái közvetlen összeköttetésben vannak az Arabba település feletti lejtőkkel. A teljes Marmolada-Arabba sípályarendszer nagyjából 60 kilométer, közel 30 felvonóval. A kitűnően karbantartott, rendkívül hóbiztos pályák a Dolomitok egyik legexluzívabb sícentrumává teszik ezt a körzetet, mely része a Dolomiti Superskinek is. A közelben lévő többi síterületek (Corvara, Val Gardena, Val di Fassa) páratlan síelési lehetőséget nyújtanak.   
Malga Ciapelát ingyenes síbuszjárat kapcsolja össze a szomszédos Civetta-Alleghe sírégióval. 
A hely érdekessége a Serrai kanyon, egy 2 km hosszú gyalogösvény, mely égbe nyúló sziklafalak között vezet Malga Ciapelából a szomszédos Sottoguda-ba. Ez a séta különösen holdfényes éjszakákon, fáklyavilág mellett nyújt életre szóló élményt. A helyi síoktatók vezetésével minden csütörtökön 21.30-kor indul Malga Ciapelából a túra.
Az első világháborúban a Marmolada gleccser környékén húzódott a frontvonal, az osztrák-magyar és olasz csapatok elkeseredett harcot vívtak ezen a területen, ennek emlékére múzeumot is nyitottak (a gleccserből a mai napig kerülnek elő az I. Világháborúból származó tárgyak).

Apres ski lehetőségek

Uszoda, éttermek, korcsolyapálya, szórakozóhelyek, motorosszán

Síbérletek

Nincs síbérletről információnk.

Síterep szállásai

Like-olj Facebookon

Árfolyamok