Bachledova dolina síterület

síterep

284 km-re Budapesttől
magasság: 820 m - 1160 m
szintkülönbség: 340 m

Szezon:
Nyitva tartás:
Sífutópályák: 28000 m
Szánkópálya: nincs

fekete pálya 1 km
piros pálya 2 km
kék pálya 6 km
zöld pálya 0 km

sívonat 0 db

kabinos lift 0 db

ülőlift 2 db

húzólift 10 db

leírás

A Bélai-Tátra és a Szepesi-Pieninek hegységeket elválasztó völgyben található Zdiar (Zár vagy Zsgyár) faluhoz két síterep tartozik, a falu lengyel határ felé eső végén a "Strednica" a falu előtt jobbra vezető út végén pedig a "Bachledova-dolina" síterep. Bachledova Dolina csupán pár üdülőházból álló község, amely nem csak Zdiar, hanem keletről, Spisska Stara Ves (Szepesófalu) felől is megközelíthető, ebben az esetben a Jezersko (Tavas) felé vezető utat kell követni.

A Bachledova-Dolina pályái nem a Tátrában, hanem a Szepesi-Pieninek hegyoldalain találhatóak, nyugat-keleti fekvésének és a Magas-Tátra közelségének köszönhetően hóbiztos, kedvelt családi síközpont. Fekvésének köszönhetően csodálatos panorámát nyújt az innen látható Bélai-Tátra. Hét húzó, egy négyszemélyes ülőlift és egy háromszemélyes ülőlift áll a sízők rendelkezésére. A sífutókat 28 km sífutópálya várja. A háromszemélyes ülőlift melletti pályák kék, a Jezersko felé található új, négyszemélyes ülőlift pályái piros és fekete nehézségűek. Éjszakai, világított sípálya, gyermekeknek oktató rész, snowtubing és hórafting is van. A sípályához ingyenes síbusz közlekedik. Nyáron kiváló bikepark várja itt a dh bringásokat.

Érdemes felkeresni a közeli gorálok lakta Zdiar falut, ahol ünnepnapokon népviseletbe öltözött lakókkal is találkozhatunk, valamint megcsodálhatjuk a gorál népi építészet faházait. Zdiar múzeuma, a "Zdiarska izba" sok érdekességet mutat be az itt élők életmódjáról, népi kultúrájáról. A távolabbi környék is bővelkedik látnivalókban, érdemes megemlíteni Lőcse (Levoca), Késmárk (Kezmarok), Ólubló (Stara Lubovna) és Igló (Spisska Nova Ves) városát, Tátralomnicot, a felsőzúgói (Vysné Ruzbachy) termál és gyógyfürdőt valamint a Szlovák-paradicsom nemzeti parkot is. A nyári hónapokban idelátogatóknak érdemes felkeresni a Dunajec áttörést, ahol hangulatos tutajozáson vehetnek részt.

Apres ski lehetőségek:

Cartour Europe kft

  • Cím: 1132, Budapest, Visegrádi u 14
  • Telefon: +36 70/455 3912
  • Email: siutak@cteurope.hu
  • Cégjegyzékszám: 01-09-304738
  • Adószám: 26152767-2-41
  • Bankszámla szám: MKB Bank Zrt, 10300002-10712148-49020010 (HUF)
  • Engedélyszám: U-001831